Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Adana Hukuk Bürolarında Hangi Hizmetler Sunulmaktadır

Dava sürecinde dosyaların incelenmesi ve davanın takip edilmesi noktasında adana hukuk büroları profesyonel hizmet vermektedir. Bürolarda avukatlar branşlaşarak uzmanlık alanına uygun nitelikte hizmet vermektedir. Bununla birlikte avukatların tamamı genel anlamda danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Mesai saatlerine uygun olarak büroya gidip, dava süreci hakkında bilgi almak mümkündür.

  Adana'da hizmet vermekte olan profesyonel hukuk büroları deneyimli avukatlarla destek sunmaktadır. İlk etapta danışmanlık hizmetinden faydalanabilir, dilerseniz ilerleyen süreçte avukatlık hizmeti alabilirsiniz. Alanında deneyimli ve başarılı avukatlarla dava sürecini garanti altına almak sizin elinizdedir.

  Adana Hukuk Büroları ve Danışmanlık Hizmeti

  Danışmanlık hizmeti genel olarak ceza ve medeni hukuk alanında alınmaktadır. Ancak diğer hukuk dallarında da danışmanlık hizmetinden faydalanmak mümkündür. Avukatlar genel anlamda tüm hukuk dallarında bilgi sahibidir. Bu sebeple herhangi bir konuda danışmak isteyen davalı ya da davacılar için yeterli bilgi sunmaktadır.

  Usulsüzlerin çözüme kavuşturulmasında ve anlaşmazlıkların çözülmesinde adana hukuk büroları başarılı hizmet sunmaktadır. İsteyenler yalnızca danışmanlık hizmeti almaktadır. Danışmanlık hizmeti alan danışanların pek çoğu ilerleyen süreçte avukatlık desteği de almayı tercih etmektedir. Danışmanlık hizmetinden faydalanmak adına büro ziyaret edilebilir. Ayrıca telefon ya da mail aracılığıyla haberleşme sağlamak mümkündür. Danışmanlık hizmeti haberleşme araçları vasıtasıyla da verilebilmektedir.

  Dava Sürecinde Sunulan Avukatlık Hizmeti

  Öncelikle danışmanlık hizmetinden faydalananlar akabinde avukatlık hizmeti talep etmektedir. Bunun için öncelikle avukat için noter aracılığıyla vekalet göndermektedir. Bu aşamada noterden bir vekaletname çıkarılmaktadır. Bu vekaletname mahkemeye ibraz edilmektedir. Mahkemeye ibraz edilen belge tarafların dosyasında muhafaza edilmekte böylece avukatın müdafi olarak mahkemeye katılması sağlanmaktadır.

  Müdafi olan avukat, dava sürecinde müvekkili adına her türlü işlemi gerçekleştirebilmektedir. Müvekkili adına dilekçe yazabilir, mahkemede savunma yapabilir ve imza atabilir. Avukat bu süreçte duruşma tarihlerini takip etmektedir. Daha sonra bunu müvekkiline bildirmekle görevlidir. Bununla birlikte dosyanın takibi, delillerin toplanması ve takip edilmesi noktasında süreç profesyonel çerçevede işlemektedir.

  Bazı davalarda mahkeme heyeti avukatları çağırmakta ve sanıkları davet etmemektedir. Ancak bazı durumlarda taraflarında mahkemeye dahil edilmesi zorunluluk taşımaktadır. Avukatın bu süreci iyi takip etmesi gerekmektedir. Bu noktada adana hukuk büroları deneyimli avukatlarla profesyonel bir süreç işletmektedir.  

 Adana Hukuk Büroları ve Ceza Hukuku

  Ceza hukuku, oldukça büyük öneme sahip olan hukuk dalıdır. Suç içeriğini kapsayan tüm davalara ceza avukatları bakmaktadır. Bu davalar hapis cezası ile neticelenebilir. Ancak iyi bir avukatla sanık özgürlüğüne kavuşabilir ya da iyi bir ceza indirimi alabilir. Bunun için öncelikle başarılı ve tecrübe sahibi bir avukatla anlaşma sağlamak gerekmektedir.

 Ceza avukatları, mirasçılık, çek ve senet gibi alanlarda davalara da bakmaktadır.

  Miras defterinin tutulması, mirasçılık belgesinin iptal edilmesi gibi konularda profesyonel destek sağlamak zorunluluk taşımaktadır. Çek ve senet kaçakçılığı noktasında şikayetlerin gerçekleştirilmesi ve delillerin toplanması aşamasında da iyi bir ceza avukatına ihtiyaç duyulmaktadır.