Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Ceza Avukatının Görevleri Nedir

Günümüzde her an, her dakika ve her saniye farklı alanlarda birçok suç işleniyor. Hırsızlık, gasp, adam yaralama, adam öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs gibi olaylar suç terimlerinin en çok duyulan suçları oluyor. İşte yaşanan tüm bu suçların da hukuk alanında mutlaka aydınlanması gerekiyor. Toplumumuzda yaşanan bu olayların, gerekli hukuk kurallarının yerine gelmesi için mutlaka bu konulardaki suçların mahkemeye taşınması gerekiyor. İşte tam da ceza hukukunun alanına giren bu olaylar, mahkemece doğrunun bulunması, gerçek suçlunun ortaya çıkarılması ve cezasının sabitlenmesi konusunda çeşitli yargılamalar yapılarak, karar veriliyor.

  Ağır Suçlarla İlgilenen Ceza Avukatı

  Toplumuzda ağır ceza ile yargılana birçok insan bulunuyor. Farklı nedenlerden dolayı ağrı cezalarla yargılana kişilerin de savunmaya ihtiyacı olabiliyor. Nitekim asıl suçlunun bulunması, herhangi bir haksızlık yaşanmaması için bu konu son derece önem arz ediyor. İşte ağır ceza avukatı da bu alanda, belki de toplumda yaşanan en sıkıntılı sorunlarla ilgileniyor. Yani kısacası ceza avukatının iş tanımını yapacak olursak, toplumda yaşayan mağdurların haklarını mahkemede savunmak ve çözüme kavuşması için çalışmalar yapmak olduğunu söyleyebiliyoruz. Tıpkı diğer avukatlar gibi mahkeme alanından savunma yapan ceza avukatı, kişinin hak ve özgürlüğünü direkt savunduğu için, diğerlerinden biraz daha farklı olabiliyor.

  Ağır Ceza Avukatlarının Görevi Ne Kadar Sürüyor?

  Ceza avukatlarının görevi hukuken suç işlenmiş bir ortamda, kişinin haklarını ver hürriyetini korumak, mahkemece verilen yaptırımlara da karşı savunma yapmak oluyor. İşte ceza avukatlarının süresi de mahkemenin karar vermesiyle, suçlunun net bir şekilde ortaya çıkmasıyla bitiyor. Yani ceza avukatının görev süresi, tamamen mahkemenin verdiği kararla bağlantılı bir şekilde sürüyor. Mahkeme son bulduğunda, ceza avukatının savunma görevi de bitmiş oluyor. Tabi mahkemede verilen kararlar da bazen yargıtaya taşınabiliyor. Eğer dava yargıtaya taşınırsa, davayı takip ediyor, yargıtayın kararı kesinleştikten sonra da ceza avukatının görevi süresi bitmiş oluyor.

  Ağır Ceza Avukatlarının Görevleri Nelerdir?

  Ağır ceza avukatlarının ana görevi, toplumda suç niteliği taşıyan olayların yaşanmasından sonra hukuken kişinin hak ve hüviyetini savunmak oluyor. Peki ağır ceza avukatının başlıca görevleri nelerdir? Ağır ceza avukatları başka hangi hukuksal sorunlara bakıyor?

  - Nitelikli dolandırıcılık gibi hukuki suçlarda da ceza avukatları görevlendiriliyor.

 - Hileli iflas, hileli adam kayırma gibi suçlamalarda da ağır ceza avukatlarına başvuru yapılıyor.

 - Cinayet, adam öldürmeye teşebbüs, haksız yere suçlamalarda da öncelikli olarak ağır ceza avukatlarına başvuruluyor.

 Ağır ceza avukatları konuya ilişkin suçlarda, suçlu olan kişilerin davalarını üstlenerek, mahkemede kişinin savunmasını yapıyor. Aynı zamanda suçla ilgili bütün detayları inceleme ve isteme gibi problemlerle de uğraşıyor. Olası suçlamalarda, meşru müdafaa hakkı varsa ya da doğmuşsa, ceza avukatları bununla ilgili çeşitli araştırmalar yapabiliyor. Kısacası ceza avukatları, bu yönleriyle toplumda yaşanan haksızlıkların önlenmesine de ön ayak oluyor.