Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Araç Değer Kaybı Tazminatı Nasıl Alınır?

Tazminat bedellerinin alınmasında birçok kişi zorluk çekebilir. Bu amaçla hakların talep edilmesinde avukatlardan yararlanılır. Tazminat terimi hukuka aykırı eylem sonucunda oluşan maddi ve manevi zarara karşılık ödenmesi gereken bedeldir. Aracın değer kaybetmesi, kaza sonucunda meydana gelen sakatlanma sonucunda mağdur olan bireyler tazminat talebinde bulunur. Bu bedelin ödenmesinde alanında uzman avukatlarla çalışmaları gerekir.

 Araç Değer Kaybı Tazminat Nedir?

 Kaza sonucunda hasar gören araçlar belirli noktalarda eksiklikler yaşar. Aracın yaşadığı bu eksiklikler Tramer kayıtlarında aracın hasarlı olarak geçmesidir. Bununla birlikte en önemli nokta ise aracın piyasadaki rayiç bedelinden düşmesidir. Yani maddi kayıp ile değer kaybı yaşanmasıdır. Bu durum sonucunda gerçekleşen olay, araç değer kaybı tazminatı alınması işlemini doğurur. Bu durum sonucunda bireyler trafik sigortalarının peşinden koşturmak zorunda kalıyorlar. Oysaki aracı kurumlara kaptırmadan tazminatlarını direk olarak alabilirler.  Bunun için yapılması gereken alanında uzman bir avukata danışmaktır. İşi avukata devrettiğinizde aracı kurum olmadan tazminat bedelinizi alırsınız.

 Sakatlanma Tazminatı Nedir?

 Kaza sonucunda bireyin sürekli yani kalıcı bir şekilde sakatlık yaşaması durumunda iş göremez hale gelir. Bu durum sonucunda alınması gereken tazminat terimine sakatlanma tazminatı denir. Bu tazminatı alabilmek kişinin malında bir zarar ya da kayıp yaşamaması önemli değildir. Maddi kaybı yaşamasa dahi bu tazminatı almayı hak kazanır. Çünkü kişi kalıcı sakatlık nedeniyle beden gücü kaybı yaşamıştır. Bunun sonucunda gelirinde ve mal varlığında da eksilme meydana gelecektir. Bu durumlar sonucunda tazminatın gerekeceği kabul edilir. Bu tazminata güç kaybı tazminatı da denilir. Böyle bir olay yaşadığınızda sigortaların peşinden koşturmanıza gerek yoktur. Bu alanda hizmet veren avukatlar sizin adınıza işlemleri gerçekleştirir ve alınması gereken tazminat bedelini alır. Dolaylı olarak değil doğrudan olarak bedelinizi almış olursunuz.

 Kaza Avukatı Hangi Alanda Çalışır?

 İş kazaları ve trafik kazaları sonucunda ortaya çıkan eksiklikleri gidermek, hukuksal süreçleri yürütmek, mağdur bireye yardımcı olmak için çalışan hukuk danışmanlarına kaza avukatı denir. Bu alanda çalışan avukatlar elbette ki hukuk kanunlarına göre hareket eder. Çalışmaları ve prosedürleri uygun şekilde gerçekleştirir. Başarılı olmak için emsal davaları inceler. Bu hukuksal süreçler konusunda ilgili kişiyi bilgilendirir. Bu alanda çalışan avaytacer.com sitesi sizlere yardımcı olabilecek başarılı işlere sahiptir. Siteyi incelediğinizde hukuk alanında gerekli her işin başarılı olması amacıyla titizlikle ve özenle yapıldığını göreceksiniz.

 Kaza Avukatı Tazminat Bedelini Alırken İşleri Nasıl Yürütür?

 Kaza durumuyla karşılaşan bireyler anlık üzüntü, stres ve kayıplara bağlı olarak nasıl davranması gerektiğini bilemez. Hukuk alanında bu prosedürler özel olarak yürütülmektedir. Bu sebepten dolayı kişiler bu alanda uzman avukatlara danışmalıdır. avaytacer.com sitesi avukatı sizleri her konuda en iyi şekilde bilgilendirmektedir. Oluşan durum sonucunda kuralların ve işin nasıl yürütüldüğünü anlatır. Gerekli evrak ve belgeleri sizin adınıza temin eder. İşleri kolaylaştırarak en kısa sürede tazminat bedellerini alır. Önemli olan hangi konuda kayıp yaşandıysa gerekli ve doğru bilgileri avukat ile paylaşmanızdır.