Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Tazminat Davası Neden Açılır?

Tazminat davaları maddi ve manevi tazminat davası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Maddi tazminat davası hukuka ayrı bir eylem ya da işleme bağlı olması nedeni ile mal varlığında meydana gelen eksilmelerin kısacası maddi zararın giderilmesi üzerine açılan dava olmaktadır. Manevi tazminat davası ise aynı işlem ya da eylemler nedeni ile kişinin yaşadığı stres, üzüntü ya da yıpranma nedeni ile yol açtığı manevi zararların giderilmesi üzerine açılan dava olmaktadır. Maddi ve manevi tüm zararların giderilmesi, hakların kazanılması adına adana ağır ceza avukatı tüm bilgi birikimi ile profesyonel hizmetler sunmaktadır.

 Tazminat Davası Nedir?

 Devletin yani idari işlerin dolayısı ile oluşan zararların giderilmesi adına açılan dava türüne tam yargı davası tanımı yapılmaktadır. Tam yargı davasına bakma görevi idari yargı yerleri olan vergi mahkemesi ya da idare mahkemeleri tarafından yürütülmektedir. Dava açılması için sürecin başlangıcı adına dilekçe verilmesi görevi adana ceza avukatı tarafından yürütülmektedir.

 Maddi Ya da Manevi Tazminat Davası Açılması Nedenleri

Herhangi bir nedenle haksızlığa uğranılması halinde zararın giderilmesi için tazminat davası açılmaktadır. Tazminat davaları genel olarak, haksız fiil ya da sözleşmeye aykırı davranılması halinde dava açılması mümkün olmaktadır. Davanın lehine sonuçlanması için adana ağır ceza avukatı ve birçok adana ceza avukatı başarılı hizmetler sunmaktadır.

 Tazminat Davası Türleri Nelerdir?

İş kazasından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davası

Trafik kazası nedeni ile maddi ve manevi tazminat davası

Sözleşmenin ihlali nedeni ile maddi ve manevi tazminat davası

Suç işlenmesi nedeni ile açılan maddi ve manevi tazminat davası

Hatalı doktor uygulamalarından doğan alacaklar için maddi ve manevi tazminat davası ve daha birçok zararın karşılanması adına adana ağır ceza avukatı aracılığı ile dava açılması mümkün olmaktadır.

Maddi ve Manevi Tazminat Davası Nasıl Hesaplanır?

 Tazminat davası hesaplaması sırasında işlenilen suç ve bu suçun kişiye verdiği zarar oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Bu nedenle tüm tazminat nedenleri ayrı ayrı ele alınmakla birlikte sonuç elde edilmektedir. Davanın sebebi oldukça fazla önem teşkil ettiği gibi trafik kazası ya da diğer sorunlardan dolayı elde edilen zararların karşılanması gerekli hale gelmektedir. Burada dava açma süresi, zamanaşımı ve benzeri konular oldukça etkili faktörler arasında yer almaktadır. Gerekli hakların elde edilmesi ve başarılı dava süreci yaşanması için adana ceza avukatı oldukça geniş kapsamlı çalışma ve inceleme yürütmektedir. Dava açılması için davalının ikametine bağlı mahkemeye başvuru yapılması gerekli olan bir durum olmaktadır. İkamete göre asliye hukuk mahkemesi kapsamında dava yürütülmektedir. Dava sürecinde davacının sağlık bütünlüğü ruh ve vücut sağlığında meydana gelen değişimler, kişinin görüşü ve şikayeti etkili olmaktadır. Ayrıca dava sürecinde dava taraflarının ekonomik durumları, kusur oranları ve ortaya çıkan maddi ve manevi zararlar göz önüne alınarak karar verilmektedir.