Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

TUTUKLULUĞA İTİRAZ DİLEKÇESİ

.......SAYIN HAKİMLİĞ'NE

 

.......

 

 

DOSYA NO             :.......

 

TUTUKLAMAYA

İTİRAZ EDEN         :.......

 

VEKİLİ                    :.......

 

DAVACI                  :.......

 

SUÇ                        : Müessir Fiil

 

T.TARİHİ                 :.......

 

KONU                     :   Tutuklama kararının kaldırılması istemidir.

  

OLAYIN ÖZETİ      :1-Müvekkilimiz aslen çok iyi arkadaşı olduğu davacıyı yaralamak suçundan tutuklanmıştır. İki arkadaş hafta sonu hem eğlenmek ve hem de sohbet etmek için gittikleri içkili restoranda, içkinin de tesiri ile tartışmaya başlamışlardır.

 

2-Bir müddet sonra iki arkadaş kavgayı sürdürerek dışarı çıkmışlar ve yumruklaşmışlardır. Cüsse bakımından arkadaşından daha yapılı olan müvekkilimizden aldığı darbe neticesinde kaşında açılma olan davacı, aldığı darbelerden biri nedeni ile yere düşmüş bu esnada da yerde bulunan kırık bir şişe dibi karın boşluğuna batmıştır.

 

3-Olay tamamen içkinin tesiri ile meydana gelmiştir. Davacının yaralanmasına rağmen olayda her hangi bir kesici alet de kullanılmamıştır. Müvekkilimiz hastaneye kaldırılan davacının şikayeti üzerine tutuklanmıştır.

 

4-Bir müddet sonra kendine gelen davacı da müvekkilimizin tutuklanmasına üzülmüştür. Kendisinin hayati tehlikesi bulunmamakta olup, ertesi gün taburcu olmuştur.

 

5-Müvekkilimiz, demir tüccarıdır. İkamet sahibidir. Sabıkası olmayıp, bu güne kadar karakola yolu dahi düşmemiştir. Meydana gelen olaydan son derece üzgündür. Tüm kanıtlar toplanmıştır. Tutuklu bulunması nedeni ile işleri ve hasta ailesi ile ilgilenemez olmuştur. Daha fazla tutuklu kalması halinde ekonomik olarak da güç duruma düşecektir.

 

İSTEM SONUCU :  Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden ötürü sanık müvekkilim hakkındaki tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

                                                                                             İTİRAZ EDEN VEKİLİ

                                     .......