Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Araç Hasar Değer Kaybı Nedir? - Adana Avukat -

Bilindiği gibi otomobiller kaza sonucu oluşan hasar sonrası tamir edildikten sonra ikinci el piyasasında bir araç değer kaybına uğrar. İkinci el araba alım satımında hem alıcı hem de satıcı için araçların hasar durumu kritik bir rol oynamaktadır. Satıcılar açısından araçta tamir edilmiş ve giderilmiş bir hasar olsa da bu, aracın satış değerinin düşmesi anlamına gelmektedir.

Kazaların büyük çoğunluğu trafiğin yoğun olduğu Adana,İstanbul,Bursa,Antalya,İzmir,Kocaeli,Mersin gibi büyük illerde meydana gelmektedir. 

Özellikle satıcının hatası olmayan ve başka bir araç tarafından verilen hasar, sebepsiz yere aracın değerinin düşmesi anlamına geliyor.

Böyle durumlarda aracınızı satarken oluşan değer kaybını sigorta şirketinden tazmin edebiliyorsunuz. Bu sayede hasarda hiçbir dahiliniz olmasa bile aracınızı satarken yaşadığınız değer kaybından etkilenmiyorsunuz.

Araç değer kaybı tazminatına başvurmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir nokta var. Değer kaybı ödemesini alabilmeniz için aracınızdaki hasarın sizden kaynaklanmayan ve üçüncü şahıslardan kaynaklı bir hasar olması gerekiyor. Yani aracınızla bir kazaya karıştıysanız ve haklıysanız ya da siz park halindeyken başka bir araç sizin aracınıza hasar verirse, bu durumda araç değer kaybı tazminatına başvurabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Hesaplaması

Değer kaybı hesaplaması yaparken dikkate alınan bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler sonucunda da ne oranda bir değer kaybı tazmin edeceğiniz hesaplanmış oluyor. Bunlar arasında;

  • Aracınızın markası modeli
  • Aracınızın model yılı
  • Aracınızın kilometresi
  • Trafiğe çıktığı tarih
  • Aracınızın piyasa değeri gibi bazı kriterler göz önünde bulundurulur.

Araç değer kaybı başvurusunu kaza tarihinden itibaren 2 sene içinde yapmak gerekiyor, aksi takdirde bu haktan mahrum kalırsınız. 




Hasar Değer Kaybınızın Tam Olarak Giderilmesi - Tazmini İçin Bizden Hukuki Destek Alabilirsiniz.

0532 481 66 94