Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Davası İçin Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

Evlilik ilişkisinde taraflar arasında zaman zaman anlaşmazlık ve uyumsuzluk ortaya çıkar. Bu anlaşmazlığın ve uyumsuzluğun düzelmemesi, süregelmesi sebebiyle evlilik birliği içinde ciddi sarsılmalar meydana gelebilir. Evlilik birliğinin bozulması ya da temelden bitmesi ile evlilik de bitirilme aşamasına gelmektedir. Evliliğin çeşitli sebeplerle bitmesi ile boşanma süreci başlamış olur. Evli çiftler karşılıklı anlaşarak, anlaşmalı şekilde boşanabilmektedirler. Bunun yanı sıra çekişmeli boşanma süreci de olabilmektedir. Nafaka davaları da bu noktada önemli konulardan biridir.

 Boşanma Davası Sürecinde Uzman Yardımı Neden Önemlidir?

 Boşanma davaları hukuksal açıdan takip edilmesi ve bilinmesi gereken önemli bir husustur. Bu doğrultuda adana boşanma avukatı arayan vatandaşların bilmesi gereken önemli noktalar vardır. Çoğu insan aile hukuku ve boşanma süreçleri hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip değildir. Çoğu insan hem aile hukuku konusunda hem de genel anlamda hangi haklara sahip olduklarını bilmemektedir. Bu durum, vatandaşların karşılaştığı sorunlarda, özellikle boşanma davalarında sorun yaratır. Haklarını tam olarak bilmeyen vatandaşlar olumsuz bir durum yaşarken kendilerini ifade edemeyebilirler. Ayrıca polis veya mahkeme önünde de haklarını savunamayabilirler. Bu sorunlara adana boşanma avukatları ile çözüm sunulabilir.

 Avukat Rehberliğinde Boşanma Davalarına Hazırlanmanın Kolaylığı

 Vatandaşların hukuksal konularda eksik bilgilerinden dolayı mağduriyet yaşamamaları için mutlaka iyi bir avukata danışmaları gerekir. Bu hususta adana boşanma avukatları hukuksal konuları danışmak adına tercih edilmelidir. Boşanma kararı veren ancak işlemlere nereden başlayacağını bilemeyen eşler adana boşanma avukatları rehberliğinde sürece hazırlanmalıdır. Bu sayede boşanma davasının sonuçlanma süreci ve tarafların kendilerini mahkeme önünde savunması kolaylaşmış olacaktır.

 Boşanma Davası Nasıl Açılır ve Nereye Müracaat Edilmelidir?

Boşanma davalarında izlenmesi gereken önemli prosedürler vardır. Boşanma davaları için adana boşanma avukatı danışmanlığında yapılan başvurular tarafların işlerini hızlıca halletmelerini sağlayacaktır. Boşanmak isteyen eşler Adliye'ye giderek Aile Mahkemesi'ne nüfus cüzdanları ile başvurmak durumundadırlar. Eğer mevcut yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne nüfus cüzdanı ile müracaat edilmelidir. Taraflar başvuracakları yere neden boşanmak istediklerine dair bir dilekçe sunmalılardır. İstenilen takdirde, boşanmaya sebep gösterilecek belgeler varsa bunlar da başvuruda sunulmalıdır. Uygulama prosedürü karışıklığa yer verilmemesi için adana boşanma avukatı ile beraber yapılmalıdır.

 Boşanma Davası Sürecinde Avukatın ve Müvekkilin Sorumlulukları Nelerdir?

 Boşanma davalarında taraflara yol gösterecek bir avukat ile çalışmak önem arz etmektedir. Bir avukatla önemli dava sürecine hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. En önemli nokta yüz yüze ve açık bir iletişimdir. Dürüstlük ilkesine uyulmalıdır. Etik değerler gözetilmeli ve boşanma süreci ile ilgili her türlü sorun ve adım karşı tarafla mutlaka paylaşılmalıdır. Avukat ve müvekkil karşılıklı anlayış ve güven içerisinde olmalılardır. Müvekkilin hakları ve memnuniyeti gözetilmelidir. Müvekkil de avukatın yönlendirmelerine uymalı, her türlü adımda gereken irtibat sağlanmalıdır.